Zo vind je jouw perfecte outfit online

Online shoppen kan soms erg lastig zijn, als die advertenties, als die websites en alles door elkaar heen. Daarom is het heel fijn om bijvoorbeeld gebruik te maken van google shopping.

Als je zoekt op bepaalde woordgroepen gaat google voor jou zoeken naar artikelen online die die woorden of woordgroepen in zich hebben en laten die aan jou zien met een directe link naar de webshop.

De juiste termen gebruiken

Voor het zoeken van gerichte kleding is het belangrijk dat jij in google de juiste termen intypt.

Als jij een specifieke kleur, patroon of pasvorm zoekt, typ deze erbij want google zoekt de beste matches op basis van jouw zoekwoorden en combinaties van die woorden. Zo kun je makkelijk van tevoren bedenken wat je dus wilt combineren in hetgeen dat je zoekt en dit gezamenlijk zoeken. Door de juiste woordgroepen te gebruiken zoekt google op bekende websites die vaak bovenaan staan en zal deze als suggestie geven. Denk daarbij dus ook aan taal en spelling van woorden maar ook op de verschillende betekenissen die ene ter kan hebben.

Voorkeuren worden onthouden

Als jij dan eindelijk een aantal websites hebt gevonden die bij jouw zoekopdracht passen gaat google aan de hand van cookies deze onthouden. Het klinkt misschien eng maar ondertussen is het toch echt zo dat bijvoorbeeld google jouw acties bijhoudt zoals bepaalde kliks op bepaalde artikelen en hier dus ook weer suggesties voor maakt. Als jij dus vaak bepaalde jurken aanklikt zullen de resultaten op den duur dus ook gerelateerde artikelen zijn die op die jurken lijken of eventuele andere suggesties. Hier hoef je niet op te letten maar dit kan juist erg handig zijn. Zo houdt Google een soort van jouw stijl bij en weet wat voor artikelen wel of niet aan jou zullen verkopen via google shopping. Dit is voor hun ene punt voor marketing en is voor jou handig om gerelateerde artikelen te zien in plaats van artikelen die jou helemaal niet interesseren. Ook kan je kiezen voor YouTube adverteren.