Zie jij door de kunst de kleuren nog?

Kunst is een unieke tak van sport. Metaforisch gesproken dan. Zoveel fantasie, zoveel kunst. De mogelijkheden zijn gelukkig echt oneindig. En dat is ook het mooie van kunst. Iedereen kan het, niet iedereen wil het of voelt het. Met al dat aanbod aan kunst is het een kunst om niet te verdwalen. Gelukkig hoeft het niet zo moeilijk te zijn om iets te kiezen wat je aanspreekt. Vaak weet je het wel. Die eerste ingeving, die eerste verbinding, dat eerste gevoel van “Yes”. Je weet het dan eigenlijk al. Veel is tegenwoordig online te vinden . Bijvoorbeeld: bekijk de complete collectie bij AbrahamArt online.

Online is leuk maar echt kijken is leuker

Hoewel online naar kunst kijken natuurlijk super praktisch is. Er gaat niets boven het live bekijken van een kunstwerk. De geuren, de vormen, de kleuren, de dimensies. Het zijn allemaal dingen die je online niet kunt waarnemen. En dat maakt het ook nog eens superleuk. Want dan heb jij weer een excuus om eens een dagje hoofdstad te doen. Of elders. Dat maakt niet uit want kunst is overal te vinden. Zo kun je het hele land door en ieder weekend ergens anders kijken. Zo heb je het jaar snel gevuld en ook nog eens enorm veel plezier. Samen met anderen is natuurlijk nog leuker.

En niet alleen de kunst is leuker

Het echt verbinden met de kunstliefhebber is ook nog eens superleuk. Er gaat niets boven een gesprek met iemand die net zo gek is van kunst als dat jij dat bent. Het creëert warmte en verbinding. En bovenal een mogelijkheid om eens van gedachten te wisselen. Kunst is persoonlijk en de verschillen in kijken naar alleen al zijn intrigerend. Wat zie jij en wat ziet de ander? En zo ook met het voelen. Alles is persoonlijk. Wat jij mooi vindt geld niet per se voor een ander. En dat verschil maakt kunst en verbinden echt leuk.