Welk materiaal schroef kies je?

Als je van plan bent om een plankje op te hangen in de wc of een nieuw keukenkastje in de keuken wil ophangen dan heb je schroeven nodig om deze te bevestigen. Je hebt ontzettend veel soorten schroeven en iedere schroef is weer geschikt voor een andere klus. Het is daarom goed om je te verdiepen in alle schroeven en te bepalen welke schroef geschikt is voor jouw klus. Kies de juiste schroeven voor het beste resultaat. Bij Bevestigingsexpert vind je een ruim aanbod aan schroeven, zodat je voor elke klus de juiste schroef kan kiezen.

Gebruik van de schroef

Het belangrijkste waar je op moet letten bij het aanschaffen van schroeven is het materiaal waar je de schroeven voor wil gebruiken. Als je bijvoorbeeld een schroef nodig hebt voor gips dan kan je het beste schroeven halen die speciaal zijn ontworpen voor dit materiaal. Je hebt weer andere schroeven voor bijvoorbeeld hout, spaanplaat of hard beton. Als je de verkeerde schroeven gebruikt dan kan hout splijten of kunnen de schroeven gaan roesten. Ook zit er verschil in een buiten- of binnenproject. Zo kan je voor buitenprojecten het beste gaan voor schroeven van RVS. Het is roestvrijstaal, zodat de schroeven niet oxideren. Bij binnenprojecten kan je het beste gaan voor verzinkte schroeven. Let naast het materiaal ook op de soort kop van de schroef, omdat ook de kop een aparte functie heeft. Ook de lengte van de schroef is belangrijk.

Soorten schroeven

Bij Bevestigingsexpert vind je schroeven van RVS, messing en staal. De staal schroeven zijn bedekt met metaal om roesten tegen te gaan. Ook messing schroeven met een legering van koper en zink roesten niet. RVS schroeven, roestvast stalen schroeven, bestaan uit een legering van nikkel, chroom, ijzer en koolstof. Daarnaast kan je bij Bevestigingsexpert nog kiezen tussen heel veel verschillende soorten koppen, de aandraaivoorziening en het soort draad dat gebruikt wordt. Zo zijn er heel veel verschillende soorten schroeven voor heel veel verschillende soorten klussen en projecten.