Wat zijn de voordelen van hanglampen?

Lampen bestaan in vele soorten en maten. Je hebt simpele lampen die plat op het plafond zitten, je hebt spots die bepaalde delen van een ruimte verlichten, en je lichtstrips die eigenlijk alleen maar ter decoratie dienen. Maar je hebt ook hanglampen zoals bijvoorbeeld die van Lichtkoning.nl. Met hanglampen kan je lamp namelijk ook veel meer ter decoratie dienen dan andere soorten lampen. Ook zal een hanglamp je veel beter helpen als je de bovenkant van een tafel wilt verlichten, bijvoorbeeld zodat je makkelijker kan lezen. In dit artikel zullen we je vertellen over enkele voordelen van hanglampen, en je een aantal tips geven over het gebruik ervan.

  1. Hanglampen zijn ideaal voor het verlichten van een tafel

Waar hanglampen beter in zijn dan elke andere soort lamp is het verlichten van tafels. Je installeert de hanglamp recht boven de tafel en je hebt altijd perfect licht. Boven een tafel heb je ook geen last van het enige nadeel van een hanglamp: namelijk dat je ertegenaan kan lopen als de lamp iets te laag hangt. Wat ook heel handig is aan hanglampen is dat het vervangen van een lichtbron makkelijker gaat: de lamp hangt immers een stuk lager waardoor je waarschijnlijk geen ladder meer nodig hebt.

  1. Hoe hang je de hanglamp perfect?

Als je een hanglamp hebt wil je natuurlijk dat die perfect hangt. Als je de lamp bijvoorbeeld boven een tafel hangt raden we je aan om eerst te bevestigen dat de tafel staat waar je hem wilt hebben, want dan kan je de hanglamp goed midden boven de tafel hangen. Weet je nog niet wat voor hanglamp je wilt? Bekijk de hanglampen van Lichtkoning bijvoorbeeld dan eens. Er bestaan namelijk heel veel verschillende hanglampen, en de kans is klein dat er niets voor jou tussen zit.