Wat voor soorten vloeren zijn er voor in huis?

PVC vloeren

Een prachtige verbouwing, een nieuwe woning of gewoon toe aan een nieuwe vloer? In al deze gevallen sta je voor een aardig lastige keuze: je moet een nieuwe vloer kiezen voor in huis. De vloer is natuurlijk hetgeen wat direct het meest opvalt wanneer je een woning binnenkomt en daarom is de keuze voor een nieuwe soort vloer erg belangrijk, maar ook erg lastig… Er zijn in de moderne wereld van nu namelijk ontelbaar veel soorten en types in vloeren en deze zijn dan ook weer te verkrijgen in diverse materialen. Om een leuke en sfeervolle ruimte te maken is de type vloer van enorm belang, daarom zal ik in dit artikel wat dieper ingaan op een aantal populaire vloersoorten.

PVC vloeren

PVC vloer

PVC vloeren komen in groten getale voor in Nederlandse woningen en dat is zeker niet zonder reden. Een PVC vloer heeft namelijk een stuk meer voordelen dan nadelen en dat maakt voor velen de vloerkeuze al een stuk makkelijker. Een PVC vloer lijkt eigenlijk heel erg op een houtenvloer; het enige verschil is dat je de nadelen van hout niet ervaart bij een PVC vloer. Dit type vloer is namelijk onwijs sterk en zeer onderhoudsvrij omdat dit materiaal amper slijt. Als bijkomend voordeel heb je bij een PVC vloer dat deze uitermate geschikt is voor vloerverwarming en vloerkoeling. Ook qua uiterlijk kan je met een PVC vloer eigenlijk alle kanten op; PVC vloeren komen namelijk voor in vele verschillende kleuren en designs. Je kunt gaan voor een look die erg lijkt of hout, maar je kunt ook gaan voor een look die erg lijkt op tegel; hierdoor kan je de vloer mooi aan laten sluiten op de rest van je woning en kan je de sfeer naar wens creëren.

Laminaatvloer

Een andere populaire vloersoort is de laminaatvloer. De laminaatvloer heeft ook een hoop voordelen, zo is deze vloer erg simpel te leggen en ook erg simpel te onderhouden. Wat voor de meeste Nederlanders ook mooi meegenomen is, is dat laminaat relatief goedkoop is, zowel in aanschafkosten als in onderhoudskosten; hier kun je dus je voordeel mee doen.