Wat is nodig voor een mooie tuin?

hot tub

In een beetje mooie tuin zijn er veel vereisten. Ten eerste moet die groot genoeg zijn voor alles. Afgevinkt? Dan kom je bij het volgende probleem. Hoeveel gazon(gras) en hoeveel struiken of bomen? Een tuin dat allemaal uit gras bestaat is heel erg saai terwijl een tuin met alleen maar bomen geen tuin meer is maar een bos. Met veel gras heb je wel genoeg ruimte voor coole feestjes met barbecues, party tenten of een kunststof hottub. Maar het komt er op neer dat je de juiste balans moet vinden. Eentje die bij jou past. Sommige mensen houden meer van grote stukken gras. Misschien wel om te maaien. Of ze houden van grote feesten. Maar je hebt ook mensen die een tuin als een botanische uitdaging zien. Waar ze proberen om zoveel mogelijk mooie bloemen en planten te hebben. Met ook veel insecten en vlinders.

De killers in jouw tuin

Elke tuin heeft uitdagingen. Vooral als je veel planten en bloemen wilt hebben zul je rekening moeten houden met de gekste dingen. Je planten kunnen verdrinken, uitdrogen, opgegeten worden, plat getrapt worden of ze worden het slachtoffer van een te enthousiast kind met een stok. Oke, die laatste is een beetje overdreven. Maar wat nou als je je kind met een scherpe stok ziet? Bij de hot tub? Dan piep je wel anders.

De twee ergste vijanden

Of de hottub piept anders. Die gaat namelijk leeg lopen. Vogels zullen je echte vijand zijn in de tuin. Een luchtbuks met vergunning is ideaal om zo nu en dan een waarschuwingsschot te lossen. Je mag niet de vogels daadwerkelijk neerschieten maar ongelukken gebeuren. Dan moet je ook opletten dat er geen katten zijn die door je tuin heen sluipen. Ze zijn handig om muizen en ander ongedierte op te eten maar ze kunnen ook jouw tuin als hun eigendom gaan zien. Dus dat zijn je drie grote gevaren: kinderen, vogels, en katten.