Waarom dakramen weer helemaal in trek zijn

Dakramen

Dakramen voor in een zolderkamer met weinig richt zijn natuurlijk geen overbodige luxe. Toch zijn er nog altijd veel koophuizen waar de zolder simpelweg een donker hol is omdat er weinig ruimte is voor normale ramen en nooit een dakraam is aangebracht. In dat geval is het aan te raden om deze toch aan te brengen want dakramen zijn weer helemaal in trek. Hieronder ontdek je waarom.

Dakramen

Het beste thuiskantoor

Steeds meer mensen werken thuis. Het is het nieuwe normaal. We willen dan natuurlijk wel een goede werkplek maken voor al die thuiswerkers en het is ook nog fijn als je dan niet te veel last hebt van andere gezinsleden. Je wil dus het liefst in een andere ruimte zitten. Omdat kamers niet in elk huis voor het oprapen liggen, gebruik je daar vaak de zolder voor. De zolder is namelijk een ruimte die veel mensen toch vooral gebruiken ter opslag. Je kunt daar echter ook een geweldig thuiskantoor van maken. Er zijn dan echter een paar dingen belangrijk:

  • een goed bureau met een goede stoel
  • rust en stilte
  • veel natuurlijk licht

Dakramen voor natuurlijk licht

Dat laatste krijg je dus echt voor elkaar op een zolderkamer door er een dakraam in te plaatsen. Want natuurlijk licht is heel goed voor je concentratie. Werken in een donkere ruimte met alleen een beetje kunstmatig licht is bewezen slecht voor je concentratie. Een dakraam boven je hoofd betekent echter vrijwel altijd natuurlijk licht, zolang de zon schijnt.