Waar de natuur wel niet allemaal goed voor is

boom-online-bestellen

Naast dat de natuur ontzettend goed al voor zichzelf zorgt, plukt de mens natuurlijk ook de vruchten van de natuur. De natuur zorgt ervoor dat wij voldoende te eten hebben en dat de lucht goed gefilterd wordt door de bomen. Het is daarom dus ook van belang dat wij goed met de natuur blijven omgaan. Zoals we in het verleden al hebben gezien is het belangrijk dat we zorgvuldig met de natuur omgaan en niet alle natuur uit de wegruimen voor de bouw van nieuwe parkeerplaatsen. Het blijft pijn doen als er een prachtige steeneik wordt gekapt voor een nieuwe trottoir. Een boom is namelijk veel beter voor de natuur.

Iedereen heeft een verantwoordelijkheid

Het is daarom ook van belang dat iedereen bij zichzelf nagaat of diegene wel genoeg rekening houdt met de natuur. In het bijzonder dan bij jouw eigen tuin, dit is namelijk een

stukje natuur waar jezelf het meeste invloed op hebt. Zorg er dus voor dat jouw tuin zo groen mogelijk is en goed beschermt is tegen pesticiden. Daarnaast kun je nog jouw bijdrage leveren door te stemmen op een gemeenteraad die rekening houdt met de natuur. Er zijn niet nader te noemen partijen die namelijk alleen maar willen bouwen, wat ten koste gaat van de natuur. Een gemeente die coniferen naast de weg plant, verdient dan ook mijn respect.

Spreek anderen erop aan

Het is natuurlijk heel erg goed als je zelf veel rekening houdt met de natuur en deze respecteert, maar spreek er bijvoorbeeld ook eens een buurman op aan. Als je ziet dat jouw buurman allemaal bomen aan het omkappen is in zijn tuin, mag je hem hier zeker eens op aanspreken. Zorg er dan wel voor dat je goed de nadelen van het kappen van bomen uitlegt en ga jouw buurman ook zeker niet aanvallen. Door de dialoog aan te gaan zorg je er ook voor dat jouw buurman er de volgende keer ook beter over zal nadenken.