Voordelen van kunstgras in de tuin

Kies voor kunstgras in je tuin, om van verschillende voordelen te profiteren. Het meest logische voordeel van kunstgras is het feit, dat dit type gazon veel minder onderhoud vergt. Na het laten leggen van het kunstgras hoef je deze niet maandelijks te maaien, hoef je de randen bij de borders met planten niet langer af te steken, enzovoorts. Ook wordt voorkomen dat er onkruid in je gazon opkomt. Iets wat bij normaal gras vaak wel het geval is! Denk aan paardenbloemen, distels en soortgelijke vormen van onkruid. In dit artikel geven we je nog enkele voordelen van dit type gras.

Kunstgras blijft een lange tijd mooi

Een andere reden om voor kunstgras te kiezen, is dat de kleur van kunstgras vaak vele jaren behouden blijft. De kleur van kunstgras lijkt sterk op dat van echt gras, waardoor een kunstgrasmat lang niet altijd van echt gras te onderscheiden is. Niet alleen de kleur van het kunstgras heeft hier z’n invloed op. Ook blijft de dichtheid van het gazon nagenoeg gelijk, wanneer je voor kunstgras kiest. Een derde reden om voor kunstgras te kiezen, is het feit dat dit type gras zowel op zonnige als schaduwrijke plekken gebruikt kan worden.

Er zijn verschillende online partijen die kunstgrasgazons aanbieden. Het is bij veel van deze aanbieders mogelijk om het gazon op maat te laten snijden. Zo sluit het gazon straks perfect aan op de beschikbare ruimte binnen je tuin! Kies je voor een mooi rond gazon? Ga je voor een rechthoekig model? Enzovoorts.