vloertegels

mosaikfliese_poolfliese_duschfliese_hellblau_blau_1_Een vloertegel werd in het verleden ook wel een strik genoemd en het is een materiaal dat de vloer dient te beschermen. Maar wat weten we eigenlijk nog meer van de vloertegel af, behalve dat deze over het algemeen rechthoekig van vorm is?

Bij het leggen van vloertegels worden deze op systematische wijze in serie gelegd. Vloertegels zijn overigens over het algemeen gemaakt van keramiek of kunststof en ze kunnen verschillende doelen hebben. Als de vloertegels puur voor decoratie worden gelegd dan zijn ze vaak erg mooi versierd. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Hollywood Walk of Fame.

Maar vloertegels kunnen ook puur op de vloer worden gelegd om deze makkelijk schoon te kunnen maken. Vloertegels zijn heel goed met een dweil te reinigen en ook stofzuigen of vegen gaat hierop heel erg eenvoudig. Het is vele malen makkelijker om vloertegels schoon te houden dan bijvoorbeeld een vloerbedekking, waar ook nog eens van alles in blijft zitten. Vloertegels werden zelfs al in de tijd van de Romeinen gebruikt en dus zijn het tegels die al heel erg lang hun waarde hebben bewezen en niet meer uit het dagelijks leven weg te denken zijn. . Kijk voor meer informatie op een van de onderstaande websites:pool_schwarz_1_