SCHADUW TUIN ONTWERP IDEEËN

Hoveniersbedrijf Van de Ven

Er is iets met een wandeling langs een pad in een schaduwrijke tuin tijdens het midden van de zomer dat ervoor zorgt dat je wilt gaan zitten en ontspannen. Deze schaduw tuin ontwerp ideeën kunnen u ook helpen tijdens uw zoektocht naar de perfecte schaduw voor uw tuin.

ONTWERP DE SCHADUWTUIN STRUCTUUR

Voordat u begint met het kiezen van de planten voor uw tuin, is het een goed idee om erachter te komen hoe uw schaduw tuin ontwerp eruit gaat zien. Aangezien schaduw tuinen de neiging om aan te voelen als een kalmerende, bos retreat, hebben ze vaak een meer natuurlijke uitstraling. Dat is de reden waarom het creëren van gebogen tuinbedden veel beter is voor een tuin, aangezien deze de natuurlijke groei van planten nabootst. Ze verbergen ook een deel van de tuin uit het zicht, waardoor u om de hoek wilt lopen om te zien wat u mist. Gebruik een touw of iets anders dergelijks om de rand van waar u uw tuinbed schetst. Dat maakt het makkelijker om een natuurlijk uitziende bochtige vorm te creëren.

MEER SCHADUW TOEVOEGEN

Wanneer u de schaduwtuin structuur heeft neergezet en de juiste planten op de juiste plekken heeft gezet en ook een plek voor uzelf heeft gekozen om alleen of met andere tot rust te komen dan is het tijd om te zien of u meer schaduw nodig heeft of niet. Heeft u een tuintafel met tuinstoelen of een loungeset en staat deze op een plek waar veel zonlicht komt? Dan zijn hier meer opties voor het toevoegen van schaduw in uw tuin die niet van nature voorkomen. 

Deze worden veelal bevestigd aan een muur, waar u de luxe heeft om ze in en uit te klappen naar wens. Kijk hier voor een variatie aan uitvalschermen en knikarmschermen.

  • Parasols

U kunt ook kiezen voor parasols, ook parasols zijn makkelijk in gebruik, deze kunnen ook in en uitklappen, maar anders dan de schermen die bovenstaand genoemd worden, moeten deze opgeborgen worden na gebruik.

  • Schaduwdoek/driehoek

Een schaduwdoek of schaduw driehoek spant u over uw tuin en biedt gedurende de dag continu schaduw. Deze kan anders dan bovenstaande schaduw opties niet gemakkelijk opgeborgen worden.