Rode rozen van de kweker

Wie kent de rode roos niet? Een van de bekendste bloemen ter wereld. Nederland staat bekend om het kweken van hoogwaardige kwaliteit rozen. Een mooi en vers boeket rode rozen is daarom ook te koop bij veel bloemisten in Nederland. Toch moet je goed kijken naar de versheid van de rozen. Een rode roos die erg vers is en net van de kweker komt, staat langer in de vaas dan een roos die al een aantal dagen geleden van de kweker komt. Vaak neemt de bloemist een keer per week rozen af van de kweker, vraag dus altijd of de rozen zijn afgenomen in een kort tijdsbestek en niet al een week staan.

Rode roossoorten

De rode roos is er in verschillende soorten. Zo heeft de ene roos een erg lange steel en de andere een erg brede rozenknop. Een Nederlandse roden roossoort die erg populair is en ook van erg goede kwaliteit is, is de Red Naomi. Deze roos heeft een erg lange steel en staat bekend om zijn lange vaasleven. Als deze roos goed verzorgd wordt kan die langer dan twee weken staan. Een tip om nog langer van de rozen te genieten: koop een boeket met alleen rozen, bacteriën van andere bloemen zorgen voor een kortere vaasleven.

Gelegenheid voor rode rozen

Een rode roos staat voor liefde en passie, daarom wordt deze roos ook vaak gegeven met Valentijn. Daarnaast is de rode roos ook een erg leuke verassing voor je geliefde. Word je vriendin bijvoorbeeld 33 jaar? Geef haar dan een boeket met 33 rode rozen. Wees creatief! Zo kan je bijvoorbeeld ook een witte roos toevoegen aan een boeket met rode rozen. De witte roos staat dan symbolisch voor het aankomende levensjaar. Naast rode rozen heb je ook rozen in honderden verschillende kleuren. Een roos die nu erg trendy is, is de regenboog roos. Kijk ook eens naar deze roos!