Redenen voor het plaatsen van een bidet

bidets

Er zijn verschillende redenen om een bidet in de badkamer te laten plaatsen. Niet alleen voor de persoonlijke hygiëne maar wellicht ook om geld te besparen. Het aspect dat het beter is voor het milieu kan ook de doorslag geven om er een te plaatsen in de badkamer.

Persoonlijke hygiëne

Het is heel fijn om na een toiletbezoek je intieme zone met water te kunnen reinigen om je te verfrissen en te kunnen wassen. Het is ook fijn als je bijvoorbeeld met toiletpapier niet precies op alle plekken goed kan schoonmaken. Het is een van de belangrijkste redenen waarom mensen dan hiervoor kiezen. Het is gewoon heel prettig dat je bijvoorbeeld na toiletbezoek even je zelf kan verfrissen of wassen.

bidets

Beter voor het milieu

Doordat je met water je intieme zone spoelt of wast betekent dit doorgaans ook dat je minder toiletpapier gebruikt. Hoe minder papier je gebruikt hoe beter het is voor het milieu. Daardoor hoeven er bijvoorbeeld minder bomen gekapt te worden. Wil je een bijdrage leveren aan een beter milieu en minder wc-papier gebruiken? Dan is een bidet de ideale oplossing.

Je bespaart er geld mee

We hadden het net over het milieuaspect aangaande het gebruik van wc-papier. Maar er is nog een goede reden om je intieme zone met water te kunnen reinigen. Naast dat het beter is voor het milieu is het ook zeker beter voor je portemonnee. Als je minder toiletpapier gebruikt kan je hier echt wat geld op besparen.

Aambeien of andere lichamelijke ongemakken

Heb je last van bepaalde lichamelijk problemen zoals bijvoorbeeld aambeien? Dan is het ook fijn om gebruik te maken van bidets. Met water spoel je het dan schoon en het verfrist. Door met papier schoon te maken kan je door het vegen nog meer last hebben of krijgen van je aambeien. Dit is ook een goede reden waarom mensen kiezen om er een te plaatsen in de badkamer.