Lawaai op de straat

Als iemand bij jou in de buurt op palenrammer benzine verhuur gezocht heeft weet je dat je in de problemen gaat komen. Wat is het probleem met palenrammer benzine verhuur? Het zorgt voor een verschrikkelijk lawaai op de straat. Een palenrammer gebruik je om palen in de grond te zetten. Of om ze erin te rammen maar dat is ook weer zo onbeleefd taalgebruik. Maar het werkwoord rammen bestaat wel voor een reden. Deze machines maken een gigantisch kabaal en dat geeft heel erg veel overlast. Dit is altijd een moeilijke kwestie voor de straat en haar inwoners en gebruikers.

Het is geven en nemen

Om een straat goed bruikbaar te maken moet je toestaan dat er mensen en machines mogen zijn die lawaai maken maar als er constant lawaai is dan kan niemand van de straat genieten. De truc is dat je een goede balans maakt tussen deze twee uiteindes. Dan is iedereen gezamenlijk tevreden over de straat en kan er goed van genoten worden. Het bovenstaande sluit aan bij een algemeen sociaal process dat je op de straat ziet. Straten zijn uniek in dat ze net zoals pleinen en tuinen in staat zijn om sociale interactie te bevorderen maar tegelijkertijd kun je ook straten hebben waarin mensen de straat alleen zien als een manier om ergens anders te komen. Dat is ook oorspronkelijk hoe de meeste straten gebouwd werden.

Ogen op de straat houden het veilig

Maar een straat is voor kinderen en oudere mensen ook de plek waar ze zijn door beperkte mobiliteit. Dit is waarom het de moeite waard is om de straat een veilige en sociale plek te maken. Het zorgt ervoor dat de mensen die niet kunnen reizen nog steeds een plek hebben om te zijn. Hierbij zijn er een heleboel verschillende dingen die kunnen helpen. Je kunt bijvoorbeeld ogen op de straat hebben. Als de straat goed verlicht is en er zijn burgers die een oogje houden op wat er gebeurt op de straat weet je dat het een veiligere straat is. Je kunt moeilijk iemand beroven als je bekeken wordt.