Kunstgras in de tuin: omdat gemak de mens dient

Kunstgras

Wanneer je een nieuwbouwhuis koopt en om die reden een tuin van voor af aan mag inrichten, of als je de tuin van je huidige huis eens aan een stevige opknapbeurt wilt onderwerpen, dan is de kans groot dat kunstgras deel uitmaakt van je plannen. Tenminste, als je graag een tuin zou willen waar je niet te veel onderhoud aan hebt, valt een kunstgrasmat te prefereren boven natuurlijk gras. Gras is hoe dan ook al eeuwenlang een populair aspect van tuinen. Het geeft een fijn en ontspannend ruimtelijk effect. Een natuurlijke grasmat vergt echter behoorlijk wat onderhoud, iets dat je van kunstgras zeker niet kunt zeggen. Maar er zijn meer voordelen aan kunstgras; voordelen waar je misschien niet meteen aan had gedacht. Lees verder om er meer over te weten.

Kunstgras

Kind- en hondvriendelijk

Kinderen spelen graag buiten. Vooral gras is een populaire ondergrond om de meest uiteenlopende sporten en spelletjes op te spelen. Dat ze daarbij soms vies worden kan hen doorgaans weinig schelen. Als ouder zie je echter liever niet dat je kinderen telkens met moeilijk uitwasbare gras- en moddervlekken thuis komen. Welnu, wanneer je kinderen voortaan op kunstgras ravotten, dan heb je dat probleem niet meer. Die typische grasvlekken en modderafdrukken behoren dan in ieder geval tot de verleden tijd, zelfs als je kunstgrasmat nog nat is van een regenbui. Ook je huisdieren kunnen naar hartenlust op je kunststoffen gazon spelen zonder daarna met vieze poten het huis te betreden.

Kunstgras

Van Legoblokjes tot een heel zwembad

Ander voordeel van kunstgras is dat schade er bijna niet voorkomt. Je kunt er ook nagenoeg alles op plaatsen zonder voor beschadigingen optreden. Zeker kinderen zijn daar blij mee: ze kunnen hier even rustig met hun favoriete speelgoedsteentjes bouwen als een compleet zwembad neerzetten; het kunstgras geeft geen kik!