Kamerplant palm : verzorgingstips en aanbevolen soorten

Palmen zijn erg populaire planten voor in de kamer omdat ze een bijzonder zonnige uitstraling hebben. Bijna geen enkele andere plantenfamilie wekt zulke zomerse gevoelens op als de palm. De planten hebben echter ook hun eisen en moeten dienovereenkomstig worden verzorgd. We vertellen je welke palmsoorten bijzonder geschikt zijn als kamerplant palm en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

Kamerplanten die een tropisch tintje geven aan elke kamer

Palmbomen zijn inheems in de natuur op een grote verscheidenheid aan locaties. Je kan zelfs online deze nobele exoten bij een gespecialiseerde kweker kopen. Er is een grote keuze aan verschillende soorten. Of je nu kiest voor een dadelpalm of een kokospalm is helemaal naar jouw smaak. Ze zien er allemaal prachtig uit in de kamer. Wie ze ook zijn, ze bepalen de leefomgeving en geven met hun esthetiek en hun charisma elke ruimte een bijzondere sfeer. De kamerplant palm moet echter goed worden verzorgd en een geschikte locatie krijgen.

Algemene onderhoudsinstructies voor palmbomen

Regelmatig water geven is essentieel zodat de tropische prettig voelt in de kamer. In principe vormen alle palmsoorten een zeer dicht en uitgebreid wortelstelsel.

Plant de kamerplant palm daarom niet in ondiepe, maar in grote en ruime potten.

Hoge en topzware exemplaren moeten vaak worden ondersteund voordat ze met hun wortels stevig in de grond worden verankerd.

De beste tijd om palmbomen te verpotten is in het voorjaar. Het is het beste om uw planten ongeveer elke week of twee weken vloeibare groene plant of palmbemesting te geven om aan hun voedingsbehoeften te voldoen. Het wordt gewoon samen met het gietwater toegediend.

Droge bladpunten zijn een indicatie van onvoldoende watertoevoer en onvoldoende luchtvochtigheid. Omdat palmbomen meestal het hele jaar door worden gebruikt; Kamerplantenje moet ervoor zorgen dat ze in de winter koeler blijven en minder water geven. Hierdoor kunnen de handpalmen hun natuurlijke rustfase behouden en hun metabolisme afsluiten.