Is makelaar offertes opvragen lastig?

Het opvragen van makelaar offertes is een belangrijke stap op het moment dat jij besluit om je huis te verkopen. Verhuizen is iets wat je niet zo vaak doet, waardoor je eigenlijk weinig ervaring opdoet met het werken met makelaarskantoren. Je weet dan ook niet uit ervaring voor welk kantoor je het beste kunt kiezen. Daarom is makelaar offertes opvragen van belang, dan krijg je een goed idee van de kosten die je voor het hele proces kunt verwachten. Daarnaast moet je ze natuurlijk ook vergelijken op kwaliteit en op de diensten die zij jou kunnen leveren.

Belang van makelaar offertes opvragen

Bij het verkopen van een huis komt er veel op je af en het is dan prettig om hulp te hebben van iemand die ervaring heeft met het verkopen van woningen. Een makelaarskantoor inschakelen is dan ook aan te raden, maar vergelijk wel altijd eerst makelaar offertes van diverse kantoren! Er kunnen namelijk grote verschillen zitten in de tarieven die de diverse makelaardijen hanteren. Soms wordt er bijvoorbeeld gewerkt met een vast tarief, maar vaker wordt er een percentage van de verkoopsom in rekening gebracht. Hoe het tarief ook berekend wordt, het gaat altijd om grote bedragen. Daarom is het aan te raden om vooraf te onderzoeken wat je aan kosten kunt verwachten bij iedere makelaardij. Dit kun je het beste doen door makelaar offertes op te vragen, makelaarskantoren vermelden namelijk over het algemeen hun tarieven niet op hun website. Zo kun je toch de kostenplaatjes van de diverse kantoren met elkaar vergelijken. In de eerste plaats om een beeld te krijgen van wat jij aan kosten kunt verwachten, in de tweede plaats om na te gaan welke makelaardij voordelig is en welke juist heel duur. Juist omdat het om grote bedragen gaat is het goed om hier goed naar te kijken. Vraag dus altijd makelaar offertes op!

Welke diensten?

Heb jij makelaar offertes opgevraagd, dan ben je al snel geneigd om alleen maar te kijken naar het totaalbedrag dat er vermeld staat. Maar het zou echt een fout zijn om alleen op dat punt te letten. Natuurlijk is dat van belang, maar let ook zeker goed op:

  • hoe het bedrag tot stand gekomen is
  • welke diensten er door de makelaardij geleverd worden
  • wat jij allemaal nog zelf geacht wordt te doen

Het totaalbedrag kan heel laag zijn, maar als het makelaarskantoor is uitgegaan van een lage verkoopwaarde en de kosten zijn daar een percentage van, dan kunnen de totaalkosten uiteindelijk veel hoger worden als jouw huis voor veel meer geld verkocht wordt. Let bij het vergelijken van makelaar offertes dus altijd op hoe het bedrag tot stand gekomen is! Kijk ook zeker naar welke diensten zij allemaal leveren voor dit bedrag, soms is het echt een totaalpakket, terwijl je bij andere kantoren heel veel zelf moet doen of voor iedere extra dienst bij moet betalen. Wil jij weten waar je allemaal precies op moet letten? Ga dan naar verkoopmakelaaroffertes.nl, daar vind je nog veel meer informatie over dit onderwerp. Bovendien kun je via deze website heel gemakkelijk makelaar offertes van diverse makelaars bij jou uit de buurt opvragen!