Houten voordeur biedt elegante en karakteristieke uitstraling

magnolia-g52562f776_640

Een houten voordeur biedt een karakteristieke uitstraling aan een huis en oogt erg elegant en strak. In de deur zit geen glas, waardoor de deur erg stevig is. Bovendien biedt het door de stevigheid een stukje bescherming tegen inbrekers. Echter heeft de houten voordeur ook een klein nadeel. Een houten voordeur zal bepaalde lichtstralen tegenhouden, waardoor de lichtinval in het huis zal worden verminderd. Hierdoor zul je via bepaalde ramen of andere buitendeuren licht naar binnen moeten laten vallen om toch die lichtstralen in het huis te krijgen. Welke soorten hout kun je vooral tegenkomen bij een houten voordeur? De meest populaire soorten hout zijn; meranti, afzelia en merbau. Deze soorten worden veel gebruikt bij voordeuren.

Licht in het huis voor ‘’leven’’

Wil je de voordeur nu een beetje eleganter maken? Dan zou je glas kunnen plaatsen in de deur. Hierdoor krijg je een moderne uitstraling en er zit nog een ander voordeel aan. Mocht je nu namelijk wel die lichtinval vanuit de deur willen? Dan biedt het glas een mooie lichtinval, waardoor de woning toch een stukje lichter zal worden. Hierdoor zal de woning als het ware ook een beetje gaan ‘’leven’’. Het hoogrendementsglas is een hele goede keuze. Dit soort is wel duurder, maar het heeft een betere isolatie en dus ook beter zijn voor de energiefactuur. Heb je nou een beetje behoefte aan privacy in je huis? Geen probleem! Dan zou je kunnen kiezen voor mat glad. Daardoor behoud je toch je privacy en heb je je lichtinval nog steeds.

Laagje verf en warme wintermaanden

Wat maakt de houten voordeur nou eigenlijk zo perfect? Mocht je de voordeur een mooi kleurtje willen geven, is dat zeker mogelijk. De deur is namelijk makkelijk over te schilderen. Eén laagje verf is voldoende om hem mooi te kleuren.

De deur zal enorm stevig zijn, als deze goed onderhouden wordt. Daarom biedt de deur ook zeker bescherming tegen inbrekers. Naast de functie als bescherming tegen inbrekers, is de deur ook een goede isolatie. Ideaal tijdens de wintermaanden dus! Als laatste heeft de houten deur natuurlijk een prachtige karakteristieke uitstraling en geeft een warm gevoel bij het huis. De houten deur kan hierdoor bij elke woonstijl worden toegepast.