Hoe vind je een goede makelaar?

Wil je je huis gaan verkopen? Dan zou je ervoor kunnen kiezen een makelaar in te schakelen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je een goede makelaar kiest, het gaat hier niet zomaar om iets kleins. Maar waar moet je dan precies op letten bij het vinden van een geschikte makelaar? We geven je een aantal tips.

Waar op letten?

Ga je op zoek naar een makelaar om je huis te verkopen, dan zijn er verschillende dingen waar je op kunt letten. Allereerst is het goed om te kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij de NVM, VastgoedPRO of VBO. Dit staat op de website van de makelaar vermeld. Zo weet je zeker dat je goed zit. Ook is het verstandig om een offerte op te vragen bij verschillende makelaars. Let er daarbij op dat goed duidelijk wordt welke kosten je kunt verwachten en bijvoorbeeld welke werkzaamheden onder courtage vallen.

Vergelijk makelaars online

Vind een geschikte makelaar door online goed te vergelijken. Op de website van makelaars vind je vaak een hoop handige informatie, zoals hoeveel huizen zij in hun bestand hebben staan. Hieruit kun je wellicht afleiden of de makelaar wel genoeg tijd heeft voor jouw huis. Kijk daarbij uiteraard wel goed hoe groot het team is, daar is bovenstaande ook van afhankelijk.

Ga in gesprek

Ook al vind je vaak genoeg relevante informatie op de website van de makelaar; het is natuurlijk ook goed om met de makelaar zelf in gesprek te gaan. Zo krijg je antwoord op je vragen, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken.

Tip: moet je zelf nog een hoop doen aan je verhuizing? Schakel een verhuisbedrijf in, zoals http://www.vanderveldeverhuizingen.nl! Dit kan je een hoop tijd besparen, zodat je je volledig kunt richten op het verkopen van je huis.