Hoe duur is een Hongaarse Punt PVC?

PVC vloeren

Er zijn veel bronnen die zullen zeggen dat de Hongaarse punt PVC vloer samen met andere PVC vloeren erg goedkoop zijn. Maar er zijn ook enkele bronnen die impliceren dat het eigenlijk duur is. Dus hoe duur is een Hongaarse Punt PVC? Dat hangt eigenlijk af van hoe je het bekijkt. Als je de Hongaarse punt PVC vloer vergelijkt met een echte natuurlijke en houten Hongaarse punt vloer, dan is de PVC variant natuurlijk goedkoper. Maar vergelijk je de verschillende soorten PVC vloer met de Hongaarse punt PVC vloer, dan krijg je wellicht andere resultaten.

Hoe duur is een Hongaarse Punt PVC in vergelijking met andere PVC materialen?

De Hongaarse punt PVC vloeren zijn er in verschillende soorten designs. Elke variant heeft een andere prijs. Sommige kosten 42 euro per vierkante meter, 45 euro per vierkante meter, 50 euro per vierkante meter en 55 euro per vierkante meter. Dit is in feite het dubbele van de prijs van andere eenvoudigere PVC materialen. Andere goedkopere PVC materialen kunnen ongeveer 25 euro per vierkante meter, 28 euro per vierkante meter of 30 euro per vierkante meter kosten. Dit is afhankelijk van het type en ontwerp.

Waardevergelijking van PVC met een echte houten vloer 

De echt houten Hongaarse punt vloer is natuurlijk een enorm superieur materiaal. Het is een stuk steviger, betrouwbaarder en kwalitatief beter dan de PVC Hongaarse punt vloer. Maar het prijsverschil is ook grimmig. Met echt hout mag kunnen de kosten oplopen tot meer dan duizend euro. Dit is afhankelijk van de grootte van je kamer. De houten Hongaarse punt vloeren worden geschat op ongeveer vijf keer meer voor dezelfde lengte en opstelling als de PVC Hongaarse punt vloeren. Daarnaast is het onderhoud ook een stuk duurder. Aangezien het een natuurlijk materiaal is, zullen de houten Hongaarse punt vloeren diverse behandelingen nodig hebben. Je zult het moeten beschermen tegen vocht, houtrot en termieten. Een PVC Hongaarse punt vloer moet je schoonmaken met een beetje water en een aantal niet-schurende reinigingsmiddelen om het jaren in goede kwaliteit te houden.

Is de PVC Hongaarse punt vloer betaalbaar?

Voor mensen met een echt krap budget is de PVC Hongaarse punt vloer geen optie. Je kunt dan beter kiezen voor de andere goedkopere PVC materialen die per vierkante meter de helft van de prijs van de PVC Hongaarse punt vloer kosten. Maar wil je wat meer klasse en heb je een iets ruimer budget, maar niet genoeg voor authentiek hardhout, dan is de PVC Hongaarse punt vloer de beste optie. De PVC Hongaarse punt vloeren hebben een aantal verbazingwekkende eigenschappen waardoor het echt lijkt op authentiek hardhout, ook al is het aanzienlijk goedkoper. Daarnaast kan het niet tippen aan de duurzaamheid van echt hardhout, maar het is nog steeds een duurzaam materiaal dat meer dan 10 jaar kan meegaan.