Een wespennest verwijderen

Een wespennest verwijderen doe je niet zomaar even, daar moet je echt de hulp van een erkend bedrijf bij laten komen. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat dat een stuk veiliger is, dan hier zelf mee aan de gang gaan. Mij heeft dat heel veel pijnlijke bulten gekost, omdat ik dacht dit zelf wel even af te handelen. Een maand terug viel het mij op dat er een rare bal onder de dakgoot hing. Zo nieuwsgierig als ik was had ik een ladder tegen de gevel gezet en ben gaan kijken. Toen ik eenmaal boven was viel het kwartje pas, dit was een nest. Niet zomaar een nest, maar een groot huis voor vervelende beesten die flink kunnen steken.  

Vreselijke pijn

Voordat ik het in de gaten had lag ik beneden de trap, kermend van de pijn. Want de bal die onder onze dakgoot hing was een gevaarlijke plaats om in de buurt te komen. Meteen heb ik na mijn val en de aanvallen van die rot beesten een erkend bedrijf gebeld om het wespennest te verwijderen. 

Doordat de medewerkers van de ongedierte bestrijding precies weten welke voorzorgmaatregelen er moeten worden gebruikt was dit nest snel verdwenen. Behalve dat zij gebruik maken van special kledij en middelen was dit nest met bewoners zo verdwenen.  

Ondertussen heb ik mijn lesje wel geleerd en zal ik beslist niet meer zelf op onderzoek uit gaan. Dat laten wij voortaan wel over aan mensen die er wel verstand en ervaring mee hebben.