Een geslaagde vakantie met kinderen? Verblijf op een kindvriendelijke camping!

kindvriendelijke camping oostenrijk

Op vakantie gaan met kinderen kan een mooie ervaring zijn, maar het is soms ook een hele uitdaging. Immers is het zo dat je zelf pas een fijne vakantie kunt hebben wanneer de kinderen dat ook hebben. Vooral als je naar het buitenland wilt afreizen zul je dit in de gaten moeten houden. Je zou het je wat dat betreft een stuk makkelijker maken door bijvoorbeeld een plekje op een kindvriendelijke camping in Oostenrijk te boeken. Een dergelijke camping doet er immers alles aan om het de jongste bezoekers naar de zin te maken. Dit doet de kansen op een geslaagde vakantie uiteraard enorm toenemen. 

kindvriendelijke camping oostenrijk

Welke eigenschappen maken een camping nu echt kindvriendelijk?

Het zijn de volgende aspecten die van een camping een kindvriendelijke camping maken:

  • Op kindercampings is er doorgaans weinig verkeer. Auto’s rijden dus maar heel mondjesmaat over de camping. Zo krijgen kinderen de gelegenheid om overal veilig te spelen. In dat geval zul je je auto dus moeten parkeren in de buurt van de ingang van de camping.
  • Er zijn sanitaire voorzieningen die op kinderen zijn afgestemd. Denk hierbij aan verzorgingsruimtes voor baby’s, familiedouches en extra lage toiletten voor kinderen.
  • Uiteraard zijn er speeltoestellen of zelfs speeltuinen aanwezig.
  • Voor wat spectaculairder vermaak is er idealiter ook een zwembad of een waterspeeltuin. Een animatieprogramma door een professioneel animatieteam is ook een enorm goede toevoeging aan het aanbod van een camping, net als sportvoorzieningen zoals minigolf, een sportveld, een tafeltennistafel of een bowlingbaan.
  • Sommige campings bieden een apart kampeerveld dat speciaal voor gezinnen met (jonge) kinderen wordt vrijgehouden. Niet zelden is centraal op zo’n veld een speeltuin geplaatst.
  • Op de camping zijn diverse voorzorgsmaatregelen genomen om het voor kinderen allemaal zo veilig mogelijk te houden.