Drie woonlagen, wat doe je er mee?

Bijna elke huis, of het nu gaat om een rijtjeshuis, vrijstaande woning of een landhuis heeft drie woonlagen. Een begane grond, waar vaak de woonkamer, keuken, hal en wc te vinden zijn. In sommige gevallen vind je hier ook nog een bijkeuken en kantoor. Op de eerste etage vind je veelal de slaapkamers, douche en misschien hier ook een kantoor of rommel ruimte. De tweede verdieping, daarentegen, heeft vaak geen echt duidelijke functie. Vaak de zolder genoemd, deze ruimte komt eigenlijk neer op een rommelhok, wasruimte of misschien een amper gebruikte extra slaapkamer. Hoe kun je er nu voor zorgen dat alle drie de woonlagen iets toevoegen aan je huis.

Gebruikte verdiepingen

Oké, elk huis heeft dus zeker wel twee verdiepingen waar we veel tijd in besteden en die een duidelijke functie hebben. De belangrijkste plekken op de begane grond zijn natuurlijk de keuken en de woonkamer. Dit is de plek waar je samenkomt om gezellig bank te hangen of lekker te eten. Ook is vanaf het moment dat je het huis kocht al wel vrij snel duidelijk waar de woonkamer en keuken liggen. Hetzelfde geldt een beetje voor de eerste verdieping. Hier vind je sowieso natuurlijk de badkamer en ook deze is al vrij duidelijk gelokaliseerd. De slaapkamers kan over getwist worden. Hier hangt het natuurlijk ook van af hoeveel slaapkamers je huishouden nodig heeft. Hou je nog ruimte over op één van deze twee verdiepingen dan kun je ervoor kiezen om hier bijvoorbeeld een hobby kamer van te maken, of bijvoorbeeld een kantoor.

Wat te doen met de zolder?

De zolder, vaak de derde verdieping, is een nogal ongebruikte ruimte. Maar dit is jammer. Haal je zolder eens goed leeg en leg wat beton cire op zolder als vloer. Beton cire op zolder als vloer biedt namelijk gelijk rust en een stevige, makkelijk te onderhouden vloer. Ligt er een goede vloer en is er een beetje opgeruimd, dan kun je in principe nog alle kanten op. Zet er wat banken en een tv neer, en je hebt een chill ruimte voor je kinderen. Of plaats hier bijvoorbeeld de wasmachine en droger, plaats wat kasten en je hebt een was/opruim ruimte.