Deze soorten steigers kun je uit kiezen

VDSTEENXXL.com

Heb je voor een klus in of rondom je huis een steiger nodig? Dan kun je naar een bouwmarkt gaan en er eentje uitzoeken. Je kunt een steiger echter ook gewoon online kopen of huren vandaag de dag. Bijvoorbeeld via VDSTEENXXL.com, een webshop met onder andere steigers maar ook trappen, werkkleding, loopbruggen en nog veel meer.

Hoe kies je een steiger?

VDSTEENXXL.com

Wanneer je op de website van VDSTEENXXL.com kijkt dan zul je zien dat er heel veel verschillende soorten steigers zijn. Elke steiger heeft andere voor- en nadelen en is gemaakt voor verschillende doeleinden. Om te bepalen welke steiger jij nodig hebt, moet je allereerst nadenken over de volgende zaken:

  • welke hoogte moet je kunnen bereiken met de steiger?
  • welke ondergrond staat de steiger op?
  • is de klus binnen of buiten het huis?

Kamersteiger of rolsteiger

VDSTEENXXL.com

De meest verhuurde en verkochte steigers zijn de rolsteiger en de kamersteiger. De eerste is ontworpen voor buiten, de tweede voor binnen. Dit wil overigens niet zeggen dat je een kamersteiger niet buiten kunt gebruiken en een rolsteiger niet binnen. Het is slechts het veiligst en meest functioneel om ze te gebruiken voor de locatie waar ze voor bedoeld zijn. Rolsteigers bereiken een hogere hoogte dan kamersteigers. De kamersteiger is vaak bedoeld om in het huis te verven, behangen of stucen zonder dat je hoeft te rommelen met een ladder van plek verplaatsen elke vierkante meter die je verft.