Deur beveiligen met een cilinderslot?

cilinderslot

Je voor- of achterdeur beveiligen met een cilinderslot is een goed begin maar als je echt goed beveiligd wilt zijn tegen inbraken dan moet je deze blog goed doorlezen. Door een combinatie van drie producten te monteren op je voor- en achterdeur verminder je de kans op inbraken met 90%. De combinatie van drie producten is als volgt:

  1. Veiligheidsslot (insteekslot)
  2. Veiligheidsbeslag
  3. Veiligheidscilinderslot

We zullen kort uitleggen wat de producten zijn en wat ze zo krachtig maakt tegen inbraken.

Veiligheidsslot

Een veiligheidsslot steek je in de deur, daarom worden deze sloten ook wel insteeksloten genoemd. Maar een insteekslot is niet per definitie een veiligheidsslot. Een veiligheidsslot is namelijk gemaakt van extra stevige materialen en is niet makkelijk open te breken. Daarnaast wordt er bij een veiligheidsslot vaak een verstevigde sluitkom geleverd.

cilinderslot

Veiligheidsbeslag

Veiligheidsbeslag dient als vervanging van je standaard deurbeslag wat nu op de deur zit. Dit beslag wordt vanaf binnen vast gezet en is gemaakt van erg stevig aluminium dus is niet zomaar open te breken. Daarnaast zit er voor het sleutelgat alleen een klein gleufje voor de sleutel, hier past dus geen boor in. Het is daarom niet mogelijk om het cilinderslot in te boren of te kerntrekken.

Veiligheidscilinder

Het laatste onderdeel van de set is inderdaad het cilinderslot. Een cilinderslot met een SKG 2 of SKG 3 sterren keurmerk is beveiligd tegen inboren. Daarnaast heeft een SKG 3 sterren extra beveiliging tegen kerntrekken.

Deze drie producten worden in mooie designs en kleuren gemaakt, daarnaast zijn ze herkenbaar! Inbrekers zullen het bij jouw huis dus niet eens proberen.