De veelzijdigheid van LED strips

De trend is relatief nieuw, maar trekt nu al de aandacht door de mogelijkheden die hij biedt: decoratie met LED strips is een snelle, praktische en zeer efficiënte manier om licht, leven en intensiteit van kleur in uw woonomgeving te brengen. 

Dankzij de talrijke combinatie-, visuele en kleureffecten is het mogelijk LED-strips te programmeren om verschillende soorten sferen te creëren – wat het accessoire een grote veelzijdigheid geeft die maximaal kan worden benut, vooral wanneer het om decoratie gaat. 

Daarom hebben wij de beste decoratie-ideeën voorbereid om uw huis met dit decoratieve element om te toveren. Bekijk ze! 

Geel licht, wit of RGB: welke optie kiezen? 

Zoals u zich kunt voorstellen, zijn er talrijke modellen LED strips van INTOLED, elk met zijn eigen bijzonderheden en voordelen. Bij de keuze van het ideale model moet in de eerste plaats rekening worden gehouden met het soort omgeving waarin het accessoire zal worden geplaatst. 

Dit komt omdat, afhankelijk van de decoratieve behoeften van de ruimte, het noodzakelijk is een specifiek model van strip aan te brengen, dat aan de eisen voldoet en werkt om de decoratie van de kamer te verbeteren. 

In het algemeen kunnen we het in drie categorieën onderverdelen: wit licht (koud), geel licht (warm) en gekleurd, of RGB. Er zijn ook de zogenaamde RGBW, die zowel geel/witte als gekleurde LED’s hebben. 

Hoe kies u de beste kleur 

Als u zich afvraagt wat de beste optie is, weet dan dat het antwoord, zoals we al eerder zeiden, sterk afhangt van de omgeving die u wilt inrichten. Kamers zoals de keuken, bijvoorbeeld, geven de voorkeur aan wit of geel licht, terwijl de slaapkamer, geel of gekleurd is. 

In het geval van licht is een fundamenteel aspect waarop moet worden gelet de temperatuur – warm of koud – en of de gekozen strip een dimmer heeft, d.w.z. of de verlichtingssterkte kan worden aangepast. Dit is niet alleen goed voor de technische aspecten, maar ook decoratief, aangezien verschillende intensiteiten verschillende effecten kunnen creëren.