Aandachtspunten bij een vlekkenplan

Interieur 3

Een vlekkenplan is een geweldige manier om een duidelijk, schematisch overzicht te krijgen van de wensen en benodigdheden van de cliënt, en de verschillende inrichtings opties die de ruimte te bieden heeft. Om het maken van een vlekkenplan zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen is het wel belangrijk dat het plan ook echt schematisch blijft. Probeer details die pas later belangrijk zullen zijn in deze eerste fase uit het vlekkenplan te houden, aangezien dit het vlekkenplan alleen maar onoverzichtelijk en rommelig kan maken. Houdt het bij de verschillende werkzaamheden en zones die nodig zijn voor het gebouw/gebied, bewaar de verdere details voor later in het ontwerp.

Het belang van een goed georganiseerd kantoor

Het is bekend dat een kantoor dat via een vlekkenplan is ingericht vaak overzichtelijker, georganiseerd en praktischer is ingericht, maar hoe merk je verbetering in het bedrijf met deze aanpassingen? Ten eerste zorgt een prettige omgeving voor prettige mensen. Gebouwen die onnodig ingewikkeld zijn ingericht, kunnen voor frustraties zorgen onder werknemers. Er zijn maar erg weinig mensen die blijheid vinden in drie onnodige trappen op en af moeten lopen, als de vergaderruimte ook hartstikke goed op dezelfde verdieping had gepast. Daarnaast zijn er ook vaak bezoekers, gasten of tijdelijke werknemers aanwezig in een bedrijf. Het is ook fijn als er aan hun gedacht wordt, door locaties waar bezoekers vaak naar toe moeten vrij dichtbij de ingang te plaatsen, of in ieder geval makkelijk te vinden maken.

Vlekkenplannen voor bedrijven

Wanneer een bedrijf meerdere locaties kan gaan openen, kan dit tot onoverzichtelijkheid leiden. Een makkelijke en praktische manier om in kaart te brengen hoeveel locaties er open zijn in het land of de regio is met behulp van een zogenoemd wit vlekkenplan. Dit is een geweldig tool om in kaart te brengen waar de huidige locaties zich bevinden, en dus ook waar de meeste ruimte is om naar toe uit te breiden. Voor extreem grote bedrijven kan dit natuurlijk ook wereldwijd worden toegepast. Ook kan het aangeven waar verschillende kantoorpanden staan, en of het misschien praktischer is om meerdere kleine kantoorpanden samen te gaan brengen in één groter kantoorpand.