5 redenen waarom u zou moeten kiezen voor vloerverwarming

ketelkiezer

Minder allergieën, maar meer warmte

Er is vrijwel geen warmteverlies bij stralingsverwarming, wat de uiteindelijke vloerverwarming kosten erg laag houdt. Alle warmte die door het systeem wordt gegenereerd, zal uw huis opwarmen, in tegenstelling tot de gewoonlijke verwarmingssystemen. Ook omdat de warmte niet via het leidingwerk wordt verplaatst, laat vloerverwarming geen allergenen in uw huis binnen, waardoor de luchtkwaliteit van uw huis verbetert; dus de algehele gezondheid in uw huis kan verbeteren.

Het is energiezuinig

Een van de voordelen van de vloerverwarmingssystemen is dat ze veel energiezuiniger zijn dan de heteluchtsystemen. Vloerverwarming is bijna 30% efficiënter dan systemen met geforceerde lucht, vooral systemen die water als medium gebruiken. Deze systemen hebben minder energie nodig om te werken, wat betekent dat u lagere elektriciteitsrekeningen krijgt en dus ook geld bespaart.

Warmte wordt gelijkmatig verdeeld

De ijzige kou van de vloeren voelen, ook al heb je de vloerverwarming in de woning de hele dag aan. Dit komt doordat warmte stijgt en de warmte die door de kachel wordt geproduceerd, constant wordt afgevoerd. Dit zal echter niet gebeuren met vloerverwarmingssystemen, aangezien deze systemen zorgen voor een zeer gelijkmatige warmteverdeling door het hele huis.

Er is minder uitrusting nodig

De conventionele heteluchtsystemen vereisen veel componenten, zoals kanaalwerk in elke ruimte. Dit moet worden gehandhaafd om optimaal te kunnen werken. Kanaalwerk is moeilijk te repareren en reparatie is ook kostbaar. Vloerverwarmingssystemen hebben geen kanaalwerk nodig. Het betekent dat ze geen registers, radiatoren, ventilatieopeningen of andere componenten nodig hebben die worden geassocieerd met conventionele verwarmingssystemen. Er is ook geen ovensysteem nodig. Doordat er minder onderdelen zijn, zullen er veel minder onderhoudskosten zijn.

Makkelijk te gebruiken

Als een stralingssysteem eenmaal is geïnstalleerd, heeft het nauwelijks onderhoud nodig. Sommige bedrijven bieden lange garanties, wel 30 jaar. U kunt het systeem eenvoudig laten werken met een programmeerbare thermostaat of slimme thermostaten, zodat u het net als elk ander verwarmingssysteem kunt bedienen.

Bron: https://tripleaverwarming.nl/