4 tips bij het bezichtigen van een huis

Voordat je het huis koopt krijg je de kans om een huis te bezichtigen. Ondanks dat je staat te popelen om het huis te gaan bekijken raden wij je aan om je goed voorbereiden op de bezichtiging. Het zou namelijk zonde zijn als je er later achter zou komen dat het toch niet volledig naar jouw wens voldoet. 

Tip 1: Maak een checklist

Maak voor jezelf een checklist met eisen, waarop je noteert welke onderdelen jij graag ziet in de woning. Dit kan bijvoorbeeld kantoorruimte zijn maar dit kan ook een schuurtje in de tuin zijn. Schrijf daarom voor jezelf goed op welke onderdelen jij absoluut in het huis wil zien. 

Tip 2: Stel voor jezelf vragen op met mogelijkheden

Bij het bezichtigen van het huis is er een makelaar zoals Grifhorst aanwezig of iemand die het huis kent. Stel voor jezelf daarom vragen op waar je graag antwoord op zou willen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid tot vloerverwarming of het verplaatsen van muren. Maar denk ook op het moment zelf na wat je graag als mogelijkheid in de ruimte ziet en vraag dit aan de aanwezige deskundige. 

Tip 3: Maak foto’s

Ondanks dat er foto’s van de woning zijn gemaakt, is het altijd slim om ook zelf foto’s van de woning te maken. Meestal zijn deze foto’s namelijk realistischer dan de foto’s die door de eigenaren zelf zijn gemaakt.

Tip 4: Ontdek de buurt

Wanneer je bijvoorbeeld besluit om een huis te kopen in Utrecht centrum, wil je natuurlijk wel een buurt hebben waar je tussen past en waar je je fijn voelt. Je kunt daarom een rondje maken in de buurt net voor of na de bezichtiging zodat je een idee krijgt van de omgeving.